ISOTDAQ 2024, fizik, mühendislik veya bilişim alanında eğitim almış kişilere (lisans öğrencilerinden doktora sonrası öğrencilere kadar) fizik deneyleri için veri tetikleme ve toplama “sanat ve zanaatlarını” tanıtmayı amaçlayan bir dizi Uluslararası Okuldan 14’üncüsüdür. Okulun temel amacı, laboratuvardaki küçük deneylerden çok büyük LHC deneylerine kadar yüksek enerji fiziğinde kullanılan temel araç ve metodolojilere genel bir bakış sunmak, ana yapı taşlarını ve farklı seçimleri ve mimarileri farklı karmaşıklık seviyelerinde vurgulamaktır. Okul, öğrencilerin kurs boyunca öğrendikleri kavram ve teknikleri kullanabilecekleri bir dizi ders ve uygulamalı laboratuvar alıştırmaları arasında 50-50 oranında bölünecek. Kontenjan sınırlı olduğundan okula kabuller seçici kurul tarafından yapılmaktadır.

14. Uluslararası Tetikleme ve Veri Toplama Okulu, CERN ve Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (USTC) tarafından düzenleniyor.

Son Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2024

Başvuru ve detaylar için: https://indico.cern.ch/event/1337180/