National Center Physics (NCP),Teorik Fizik, Deneysel Yüksek Enerji Fiziği ve ayrıca Deneysel Fizik olarak 3 farklı başlık altında çalışmalarını sürdüren ve diğer fizik dallarında da araştırma yapan çok amaçlı bir merkezdir.

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitü Müdürü Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR, 3-8 Mart 2024 tarihleri arasında Pakistan’da National Center for Physics’de National Center for Physics’de düzenlenen “International School on Physics & Allied Disciplines” okuluna çağrılı konuşmacı olarak davet edilmiştir.

Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR ilgili okulda “FCC Feasibility Study” isimli çağrılı konuşmasını yapmıştır. Okul süresince araştırma merkezinde bulunan laboratuvarlara ziyaret edilip bilgiler alınmış olup, bazı oturumlarda salon başkanlığı yapmıştır.