Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitü Müdürü Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR, 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında Pakistan’da National Center for Physics’de (NCP) düzenlenen “International School on Physıcs & Allied Disciplines” okuluna çağrılı konuşmacı olarak davet edilmiştir.

Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR ilgili okulda “Future Circular Collider” isimli çağrılı konuşmasını yapmış olup, ayrıca “Introduction Accelerators, their Applications and Colliders Parameters” isimli dersi anlatmıştır. Okul sırasında salon başkanlığı ve poster değerlendirme komisyonunda da görev almıştır.

NCP Teorik Fizik, Deneysel Yüksek Enerji Fiziği ve ayrıca Deneysel Fizik olarak 3 farklı başlık altında çalışmalarını sürdüren çok amaçlı bir merkezdir. Okul süresince araştırma merkezinde bulunan çeşitli laboratuvarlara ziyaret edilip bilgiler alınmıştır. Ayrıca National Center for Physics Center of Excellence in Physics (NCP CoE Physics) yöneticisi Dr. Ishaq Ahmed ve ekibi ile toplantılar yapılmış olup, Ankara Üniversitesi ve National Center Physics arasında bilimsel çalışmalar yapılması için girişimlerde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Okulun programına aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

International School On Physics & Allied Disciplines on March 13-17 2023 Islamabad Pakistan