Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan DESY (Dutsche Elektronen SYnchrotron, www.desy.de ) ve European X-Ray Free Electron Laser (European XFEL, www.xfel.eu ) hızlandırıcı ve ışınım kaynağı merkezlerinin, Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında sırasıyla İstanbul (4 Mayıs), Türk-Alman (5 Mayıs), Ankara (6-7 Mayıs) ve TOBB ETU (8 Mayıs) Üniversitelerinde “BRILLIANT LIGHT” başlığı altında gerçekleştireceği tanıtımla ilgili Bilgi Notuna ve Etkinlik Posterine aşağıdaki bağlantılardan  ulaşabilirsiniz.
Tanıtım etkinliğinin Ankara Üniversitesi bölümü 6-7 Mayıs 2015 günlerinde gerçekleşecektir. DESY ve European XFEL merkezleri ile Ankara Üniversitesi arasında Türk Hızlandırıcı Merkezi çalışmaları kapsamında ikili işbirliği anlaşmaları mevcuttur.
6 Mayıs 2015 günü saat 17.00’de Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonunda gerçekleştirilecek kolokyumda DESY ve European XFEL direktörleri sunum yapacaklardır.

Etkinlik Bilgi Notu: tıklayınız
Etkinlik Posteri: tıklayınız