Türkiye’nin 2015 yılında CERN’e Ortak Üye olması ile önemli olanaklara kavuşulmuştur. Bilim insanlarımızı, mühendislerimizi, firmalarımızı ve lisans/lisansüstü öğrencilerimizi ilgilendiren başlıca olanaklar şöyledir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları CERN’ün tüm eğitim, araştırma ve çalışma olanaklarından yararlanabilirler ve bu kapsamda CERN tarafından ilan edilen program ve pozisyonlara başvurabilirler.
  • CERN projelerinde görev almak isteyen araştırmacılar, lisansüstü öğrenciler ve mühendisler Türkiye’nin CERN’de yer aldığı projelerin takım liderleri ile temas ederek proje çalışmalarına katılabilirler. Projeler ve takım lideri bilgilerine https://greybook.cern.ch sayfasında Türkiye için arama yapılarak ulaşılabilir.
  • Firmalarımız CERN’ün açtığı ihaleler katılarak CERN için mal ve hizmet üretimi yapabilirler. Konuyla ilgili bilgilere TOBB CERN Sanayi İrtibat Ofisi web sayfasından ulaşılabilir: https://www.tobb.org.tr/CERNSanayiIrtibatOfisi/Sayfalar/AnaSayfa.php  
  • CERN’ün kariyer programlarına https://careers.cern adresinden ulaşılabilir. CERN’ün lisans öğrencileri ve lisansüstü öğrenciler için başlıca programları aşağıda belirtilmiştir. Programların başvuru tarihlerine ve başvuru koşullarına verilen linkten ulaşılabilir.