TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) tarafından Gebze yerleşkesinde, Bilim Komitesinde Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR‘ın yer aldığı “Teorik Parçacık Fiziği Uluslararası Yaz Okulu’24 (TPF’24)” etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte alana ilgi duyan ve bu alanda çalışmalar yürütmeyi hedefleyen araştırmacılar ve öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, Özel Görelilik, Kuantum Mekaniği, Kuantum Alan Teorisi, Kuantum Elektrodinamiği, Grup Teori, Standart Model ve Standart Model Ötesi konularında temel teorik bilgiler aktarıldı.

Enstitümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR, “CERN ve FCC Projesi” başlıklı sunumu ile, Dr. Öğr. Üyesi Ümit KAYA ise “Kompozitlik ve Preonlar” isimli ders anlatımı ile TPF’24 Yaz Okuluna katılım sağlamıştır.