TÜRK FİZİK DERNEĞİ RADYASYON UYGULAMALARINDA MODELLEME VE SİMÜLASYON ÇALIŞTAYI

Türk Fizik Derneği’nin prestijli Uluslararası Fizik Kongresi kapsamında, lisans düzeyindeki öğrencilere yönelik özel bir etkinlik düzenlenecektir. Radyasyon uygulamalarında Monte Carlo simülasyon kodu kullanımı esasları ve temel uygulamaları adı altında gerçekleştirilecek bu atölye çalışması, katılımcılara radyasyon taşınımı konusunda temel teorik bilgileri ve Monte Carlo simülasyonu tekniklerini uygulamalı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.

2 günlük bu atölye çalışması sırasında, temel input yazımı ve simülasyonun nasıl gerçekleştirileceği konularında detaylı bilgiler verilecek, katılımcıların bu önemli araştırma alanında bilgi ve becerilerini artırmaları hedeflenecektir. Radyasyon taşınımı ve Monte Carlo simülasyonlarına ilgi duyan öğrencileri bu öğrenme ve uygulama etkinliğine davet ediyoruz.

Etkinlik süresince katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamaları da deneyimleme şansı bulacaklardır.

Tarih: 3-4 Eylul 2024

1.Gün – Monte Carlo simülasyonu – Teorik Esaslar / Prensipler / Kodlar

2.Gün – Uygulama / Temel Tasarım / Temel Radyasyon Taşınımı / 2 ve 3 Boyutlu Görselleştirme

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: https://tfd9ogrenci.org/