Enstitümüz 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı lisansüstü programlarımıza başvurular 18 – 21 Ocak 2024 tarihleri arasında https://basvuru.ankara.edu.tr/ linkinden, yalnızca çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. (***Başvuru sayfası, başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır.)

Başvuru ile ilgili detaylar için aşağıda yer alan başvuru kılavuzunu mutlaka inceleyiniz.

Başvuru Kılavuzu

Enstitümüz yüksek lisans ve doktora programlarının kontenjan ve koşulları aşağıda yer almaktadır.

Lisansüstü Program Kontenjan ve Koşulları

Bilim Sınavı Tarihi: 24 Ocak 2024 Saati: 10.00

Bilim Sınavı Yeri: Hızlandırıcı Teknolojileri Enstititüsü Toplantı Salonu

ÖNEMLİ NOTLAR

  • Online başvuru yapılan bilgisayarda Windows işletim sistemi kurulu olmalıdır. Tarayıcı olarak Mozilla Firefox ya da Google Chrome kullanılmalıdır. Pop-up engelleyici kapalı olmalıdır. Bazı kamu kurumlarından filtreleme nedeniyle başvuru yapılamamaktadır ya da çıktı alınamamaktadır. Bu tip durumlarda kurum dışı bilgisayar kullanılmalıdır.
  • Başvuru sırasında adayların sisteme beyan ettikleri e-posta adreslerine otomatik olarak gönderilen güvenlik anahtarının saklanması gerekmektedir.
  • Online başvuru sırasında “Başvuruyu Tamamla” butonu kullanılarak başvuru başarılı bir şekilde tamamlanmadığı sürece adayın başvurusu geçerli olmayacaktır.
  • Başvuruda bulunan öğrencilerin sistem üzerinden kayıtlarını tamamladıktan sonra mutlaka internet başvuru formu çıktısı alması gerekmektedir.
  • Online başvuru sırasında evrak yüklemesi yapılmayacak olup, bilim sınavı sonrası kayıt hakkı kazanan adaylarımız için online evrak yükleme ekranı açılacaktır.

  • Yanlış beyanda bulunan ve eksik belge ile başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve kesin kayıtları iptal edilecektir.

  • Sorularınızı ve başvuru sırasında karşılaştığınız problemleri hte@ankara.edu.tr e-posta adresinden ve 0(312) 485 37 45 485 13 77 telefon numaralarından iletebilirsiniz.