Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Ankara Üniversitesi arasında “Gelecek Dairesel Çarpıştırıcı (FCC) Kollaborasyonu” kapsamında mevcut olan bilimsel işbirliği  anlaşması yenilendi. Anlaşmaya göre Ankara Üniversitesinin, CERN’de mevcut durumda bulunduğu FCC Kollaborasyonu işbirliği kapsamında  fizik ve tasarım çalışmaları devam edecek. 

FCC Çalışma Grubu Başkanı Michael Benedik ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR tarafından imzalanmış olan Gelecek Dairesel Çarpıştırıcı (FCC) işbirliğinde fizik ve tasarım çalışmalarına katkı sağlamak üzere Ankara Üniversitesi kollaborasyonda yer alacaktır.

Enstitümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlkay TÜRK ÇAKIR, Prof. Dr. Hatice DURAN YILDIZ, Öğretim Görevlileri Çağlar KAYA ve Burak KOÇ ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan ÇAKIR, Doç. Dr. Sinan KUDAY, Doç Dr. Aysuhan OZANSOY, Doç. Dr. Volkan Arı ve Araş. Gör. Ali Can CANBAY tarafından yürütülecek olan çalışmalarla, mevcut CERN FCC çalışma grupları ile FCC fizik, dedektör ve veri anallizi çalışmalarına katkı sağlanmaya devam edilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız. https://cds.cern.ch/record/2816577